Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@16:15:46 GMT

شکست سیاست تحریم لبنان از سوی واشنگتن

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۰۹۰۵

شکست سیاست تحریم لبنان از سوی واشنگتن

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: سمیه خمارباقی: کاروان حامل تانکرهای سوخت ارسالی توسط جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته وارد خاک لبنان شد. ورود تانکرهای سوخت به خاک لبنان با استقبال گسترده مردم این کشور مواجه شد. لبنانی‌ها با حضور در مسیر عبور تانکرهای سوخت ضمن سر دادن شعارهایی علیه ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی، از جمهوری اسلامی ایران و سید حسن نصرالله قدردانی و تشکر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبنان طی دو سال گذشته به دلیل محاصره اقتصادی از سوی آمریکا تحت فشارهای مالی شدید قرار داشت، هدف ایالات متحده آمریکا از اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه لبنان، وادار کردن دولت این کشور به ایستادن در برابر حزب الله بود.

ارسال کاروان حامل تانکرهای سوخت به لبنان تمامی محاسبات و معادلات آمریکایی‌ها را برهم زد. علیرغم فشارهای اقتصادی علیه لبنانی‌ها به ویژه در طول دو سال گذشته آنها نه تنها در برابر حزب الله نایستادند، بلکه امروز به دلیل واردات سوخت از ایران، از این گروه مقاومتی تشکر و قدردانی می‌کنند. تحریم‌های اعمالی علیه لبنان نه تنها حزب الله را تضعیف نکرد بلکه به فرصتی برای افزایش محبوبیت بیش از پیش آن در سراسر لبنان تبدیل شد.

از سوی دیگر، ورود کاروان حامل سوخت ایران به لبنان یک بار دیگر موجب تثبیت معادله بازدارندگی مقاومت در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی شد. علت این مسأله هم آن است که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها علیرغم تهدیدات قبلی‌شان، جرأت و جسارت تعرض به کاروان سوخت در هیچیک از مراحل انتقال آن به لبنان را پیدا نکردند.

در همین ارتباط گفتگویی را با طلال عتریسی تحلیلگر سیاسی و رئیس مرکز مطالعات سیاسی دانشگاه لبنان ترتیب داده ایم که از نظر می‌گذرد:

*محموله‌های سوخت از ایران طی روزهای اخیر وارد لبنان شد. این اقدام حزب الله در حل بحران سوخت لبنان را چطور ارزیابی می‌کنید و بازخورد این امر در میان شهروندان لبنانی به شکلی بوده است؟

ارسال سوخت از ایران به لبنان در شرایط بسیار سختی صورت گرفت، شرایطی که لبنانی‌ها وضعیت بسیار دشواری را طی می‌کنند، ارزش پول ملی کاهش یافته است، قیمت‌ها افزایش یافته است و فعالیت برخی بیمارستانها و کارخانه‌های تولید تجهیزات پزشکی به خاطر کمبود مواد اولیه و نبود سوخت متوقف شده است. لبنان در درجه نخست به مازوت نیاز مبرم داشت و هیچ کشوری در این شرایط نه تنها حاضر نبود به لبنان کمک کند بلکه لبنان را در زمینه‌های مختلف به ویژه سیاسی تحت فشار و محاصره شدید قرار دادند.

بنابراین در چنین وضعیتی، اقدام حزب الله و درخواست سوخت از ایران کاملاً مناسب و به جا و گامی به موقع و شجاعانه بود، امری که به شکستن محاصره آمریکا منجر شد. نکته دیگر اینکه طرح توزیع سوخت به تمامی مناطق لبنان چه مسیحی و چه مسلمان و بدون هر گونه تبعیض و صرفاً بر اساس نیاز مردم صورت گرفته است. این موضوع باعث نگاه مثبت به ایران شده است. امکان ارسال چنین کمک و حمایتی در زمان مناسب و برای همه لبنانی‌ها فراهم است، این امر طبعاً به کاهش بحران در لبنان کمک خواهد کرد اما اگر ارسال نفت به طور مداوم صورت گیرد می‌تواند به حل و فصل کلی بحران کمک کند. اما با این حال و در شرایط دشوار کنونی چنین حمایتی از سوی ایران نقش زیادی در کاهش بحران داشته است.

*حزب الله در گذشته به دفاع از وطن در برابر رژیم صهیونیستی می‌پرداخت اما اکنون علاوه بر مقاومت در برابر دشمن نقش بزرگی در حل و فصل چالش‌های کنونی لبنان ایفا می‌کند و همانطور که شاهد هستیم شاخصه‌های یک حزب قدرتمند در عرصه سیاسی را دارا می‌باشد، نظر جنابعالی چیست؟

حزب الله همواره یک قوای نظامی باصلابت، مستحکم و موفق در برابر رژیم صهیونیستی است و همچنان بر این نقش دفاعی و مقاومت در مقابل هر گونه تجاوز دشمن تاکید دارد. این امر سالهای متمادی ادامه داشته و متوقف نشده است اما طی دو سال گذشته و از زمانی که اوضاع اقتصادی و اجتماعی لبنان رو به فروپاشی است و دسترسی به مواد اولیه و نیازهای اساسی همچون سوخت مورد نیاز بیمارستانها، افراد و نهادهای آموزشی و تربیتی دشوار شده است و شهروندان لبنانی از کمبود مواد غذایی و دارو رنج می‌برند، حزب الله نقش پررنگ‌تری در عرصه سیاسی ایفا کرده است.

حزب الله یک قدرت سیاسی بزرگ است، در پارلمان و دولت حضور دارد و از محبوبیت مردمی برخوردار است، حزب الله با این پتانسیل به گزینه مقاومت اقتصادی در کنار مقاومت نظامی و ایجاد شبکه اجتماعی و اقتصادی و تأمین مایحتاج ملت لبنان از جمله دارو، غذا و سوخت اندیشید، در حال حاضر سوخت رسانی انجام شده و در مرحله بعد به تأمین مواد مورد نیاز دیگر منجر خواهد شد. حزب الله ثابت کرده است که یک حزب سیاسی- اجتماعی است که به مسائل مردمی اهتمام می ورزد همانطور که در سطوح نظامی مدافع ملت است. حزب الله در حال حاضر در سطوح اقتصادی و اجتماعی از مردم لبنان حمایت می‌کند و نمی‌پذیرد که لبنانی‌ها در محاصره و شرایط سخت اقتصادی باشند. بنابراین حزب الله اکنون ابعاد مختلف دارد و علاوه بر چهره نظامی معروف، دارای بعد اجتماعی و خدمات رسانی به مردم است و در بعد سیاسی نیز نظرات خود را در تصمیم گیری های دولت و پارلمان مطرح می‌کند. این موضوع خیلی در گذشته مطرح نبود اما ما اکنون با چهره جدیدی از حزب الله مواجه هستیم، وجه اجتماعی و اقتصادی که در روزها و سالهای آینده تأثیرات زیادی به جا خواهد گذاشت.

*اندکی پس از ارسال سوخت از ایران به لبنان، شاهد تشکیل دولت لبنان بودیم، این اتفاق پس از یک سال و نیم رخ داد، آیا شکل گیری دولت جدید مانع از فروپاشی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در لبنان خواهد شد؟

پس از ارسال سوخت از ایران و تشکیل دولت، اوضاع در لبنان خیلی بهتر از قبل شده است زیرا بدون دولت، اوضاع دشوار می‌شود و فروپاشی تشدید می‌شود، بنابراین تشکیل دولت گامی مثبت بود و ارسال سوخت از ایران نیز در حل بخشی از مشکلات مردم سهیم بود اما اینها به تنهایی مانع از فروپاشی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نخواهد شد چرا که جلوگیری از فروپاشی به سیاستهای دولت و نخست وزیر و اقدامات اقتصادی آن بستگی دارد. در اینجا چند سوال مطرح می‌شود، اولویتهای اقتصادی چه چیزهایی هستند؟ نیازهای اساسی و سوخت و دارو چگونه تأمین خواهد شد؟ مشکل بانک‌ها و اموال و دارایی‌های مردم در بانک‌ها چگونه حل خواهد شد؟ روابط دولت کنونی و نخست وزیر آن با ایران، کشورهای عربی، اروپایی و غیره چگونه خواهد بود؟ آیا سیاست متوازن و دقیقی اتخاذ خواهد شد؟ آیا سیاست پذیرش سوریه و روی گشاده در برابر آن به گونه‌ای که لبنانی‌ها در ازای آن شاهد نفع اقتصادی باشند، حاصل خواهد شد؟

پاسخ این سوالات مشخص خواهد کرد که لبنان از فروپاشی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نجات پیدا خواهد کرد یا خیر. اما با این حال بر این باور هستیم که تشکیل دولت خود فی نفسه بیانگر این است که یک گام در مسیر صحیح بود و این گام می‌تواند به بازسازی اقتصاد و شکل گیری وضعیت جدید در لبنان منجر شود.

*چرا کشورهای عربی طی دو سال گذشته که لبنان تحت محاصره اقتصادی قرار دارد، از کمک رسانی به بیروت دریغ کرده اند؟

کشورهای عربی بنا به دلایل متعدد کمکی به لبنان نکردند. دلیل نخست اینکه این کشورها به ویژه عربستان خواهان کمک رسانی به لبنان نیستند زیرا نگاه منفی به موضوع لبنان و حزب الله دارند و بارها به صورت مستقیم و غیر مستقیم اعلام کرده اند خواهان دولتی که حزب الله در آن حضور داشته باشد، نیستند. تشکیل دولت بدون حزب الله محال است زیرا حزب الله یک قوای سیاسی در لبنان است و هرگز دولتی بدون مشارکت آن تشکیل نخواهد شد به همین دلیل عربستان سعودی هیچ گاه به لبنان کمک نخواهد کرد.

کشورهای عربی دیگر مثل قطر یا کویت احتمالاً خواهان کمک به لبنان هستند اما آمریکا مانع آنها می‌شود زیرا واشنگتن، لبنان را تحت محاصره اقتصادی قرار داده است و سعی دارد میان محاصره و حزب الله ارتباط برقرار کند و بگوید حزب الله عامل فروپاشی اقتصادی لبنان است. بنابراین هرگز اجازه نخواهد داد کشورهای عربی، کمکی به لبنان داشته باشند.

اما آنچه مبرهن است این است که این سیاست، شکست خورده است و فروپاشی لبنان هرگز خدمتی به نوع تفکر آمریکا در این زمینه نخواهد کرد زیرا حزب الله با وارد کردن سوخت از ایران، لبنان را از فروپاشی نجات داد و این جنبش در حال حاضر پرنفوذترین حزب در لبنان است و ایران حضور گسترده‌ای در لبنان دارد، فلذا سیاست محاصره لبنان از سوی آمریکا در راستای منافع واشنگتن نبوده است و در نهایت به نفع حزب الله و افزایش محبوبیت ایران و حضور مثبت آن در لبنان بوده است.

کد خبر 5311267

منبع: مهر

کلیدواژه: طلال عتریسی لبنان ایران محموله سوخت حزب الله لبنان ایالات متحده امریکا افغانستان فلسطین رژیم صهیونیستی انگلیس فرانسه روسیه استرالیا ایران لبنان سوریه طالبان عراق توافق آکوس ارسال سوخت از ایران رژیم صهیونیستی تانکرهای سوخت کشورهای عربی دو سال گذشته حزب الله تشکیل دولت لبنانی ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۰۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال

مخالفت برخی نشریات زنجیره‌ای با اخذ مالیات از سوداگران و دلالان دانه‌درشتی که به تولید ضربه می‌زنند، در حالی است که این نشریات از اجرای قوانین مشابه و به مراتب سختگیرانه‌تر در غرب خبر دارند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: کارتل رسانه‌ای «دنیای اقتصاد»، خود را مجموعه رسانه‌ای خصوصی جا می‌زند و ضمناً حامی نظام اقتصادی غرب با سازوکارهای مشخص است. ضمناً هرجا پایش بیفتد، مخالف سیاست‌های کلی نظام و منطبق با مواضع ضدایرانی غرب موضع می‌گیرد.

اخذ مالیات بازدارنده از سوداگری‌های کاذب برای ممانعت از دلالی‌های ضد تولید، به عنوان یک سیاست اصلاحگرانه، سیاست ثابت اقتصادی در بسیاری از نظام‌های سیاسی به ویژه در غرب شناخته می‌شود.

اما نشریه غربگرا، تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه را که هدف اصلی‌اش مهار سوداگری‌های دانه‌درشت و مخرب است، «خراج»! وانمود کرده و می‌نویسد: «مالیات‌ستانی تهاجمی چه بر سر طبقه متوسط بخش خصوصی می‌آورد؟ سیاست‌های اقتصادی، دو طبقه متوسط خلق کرده؛ «طبقه متوسط خودی» و «طبقه متوسط غیرخودی». در حالی که خودی‌ها از حمایت اقتصادی بیشتری برخوردارند، غیرخودی‌ها با فشار اقتصادی زیادی مواجه شده‌اند. در چنین شرایطی دولت با تعریف ابزارهای مالیاتی جدید، فشار بر این طبقه را مضاعف کرده است. مالیات بر عایدی سرمایه چه اهدافی را دنبال می‌کند؟».

خودی و غیرخودی؟ جالب است بدانید که «دنیای اقتصاد» و نشریات تابعه‌اش دائماً، از شرکت‌های مختلف عمومی و دولتی، آگهی‌های چند ده میلیارد تومانی (سالانه چندهزار میلیارد تومان) دریافت می‌کنند! حکایت شترمرغ است که هم می‌خواست از مزایای هردوانه بودن بهره‌مند باشد و در عین حال، نه مثل مرغ بپرد و نه مانند شتر بار ببرد! کجای دنیا به نشریات معارض از این دست، آگهی‌های هنگفت می‌دهند تا علیه سیاست‌های اصلاحی عمومی شانتاژ کنند؟!

فقط در شماره دیروز دنیای اقتصاد، ده‌ها آگهی تبلیغاتی از شرکت مخابرات ایران، شرکت پالایش نفت تبریز، سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی و معادن ایران، کمیته ملی المپیک، منطقه آزاد تجاری قشم، پالایشگاه اصفهان، اداره کل منابع طبیعی استان گلستان، اداره کل بنادر و کشتیرانی هرمزگان، شهرداری قم و اهواز، فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی صنایع مس ایران و... منتشر شده است. در روزهای قبل هم می‌توان آگهی‌هایی از ستاد اجرائی، شهرداری، همراه اول و... را مشاهده کرد!

این در حالی است که به نظر می‌رسد منطقاً نشریات مشابه باید از سوی همان دلالان و فراریان مالیاتی دانه‌درشت که سنگ‌شان را به سینه می‌زنند، تامین مالی شوند و نه با آگهی‌های دولتی و عمومی.

یادآور می‌شود دیگر روزنامه‌های زنجیره‌ای هم در ماه‌های اخیر علیه مالیات بر عایدی سرمایه فضاسازی کرده و به دروغ، علیه منافع مردم وانمود کرده‌اند. پیش از این، روزنامه اعتماد هم مدعی شده بود مالیات، پول زور است و تورم، بدترین مالیاتی است که دولت می‌گیرد.

نشریات و رسانه‌های زنجیره‌ای دیگر هم طی چند ماه گذشته به فضاسازی مسموم در این زمینه پرداخته‌اند، از جمله:

- مسابقه دولت و مجلس برای گرفتن مالیات از مردم (روزنامه سازندگی)

- بیراهه مالیاتی عایدی سرمایه (دنیای اقتصاد)

- سریال مالیات گرفتن از تورم ادامه دارد؛ با تصویب مجلس، معاملات ملک، خودرو، طلا و ارز مشمول مالیات می‌شود (اعتماد)

- شکستی دیگر در راه است؟ / ماجرای طرح دولت برای اخذ مالیات از فروشندگان ملک (انتخاب)

- سهم‌گیری دولت از دارایی ‏‌های مردم. مهاجرت صاحبان سرمایه شدت می‌گیرد (هم‌میهن)

- مالیات بر تورم، به جای مالیات بر ثروت (شرق)

- مالیات بر عایدی سرمایه، یا سرقت اموال و ثروت مردم؟! (شرق)

- مالیات بر عایدی سرمایه، پایان دلالی، یا کاسبی تازه؟ (روزنامه آرمان ملی)

- مالیات بر عایدی؛ توزیع فقر یا کمدی یا هردو؟ (انصاف‌نیوز)

فرار به جلوی نشریات زنجیره‌ای همسو با مدیریت اشرافی، در حالی است که اولاً وضعیت ناترازی درآمدها و هزینه‌های عمومی، محصول هشت سال سوء‌مدیریت دولت متبوع این روزنامه‌هاست؛ دولتی که کسری بودجه ۵۲هزار میلیاردی در سال ۱۳۹۲ را به ۴۸۰هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رساند و این غیر از میراث ۱۵۰۰هزار میلیارد تومان بدهی و همچنین اهتمام دولت فعلی به همسان‌سازی بازنشستگان و فرهنگیان و... بوده است. دولت وقت، کار را به جایی رسانده بود که می‌گفت حتی نمی‌تواند یک قطره نفت بفروشد اما امروز کشورمان بالای یک‌ونیم میلیون بشکه نفت می‌فروشد.

ثانیاً بخش عمده‌ای از درآمدهای عمومی از طریق مالیات، رویه متعارف در بسیاری از کشورهای دنیاست. اما هدف از طرح مالیات بر عایدی سرمایه، نه افزایش درآمدهای دولت، بلکه نقطه پایان گذاشتن بر دلالی و سوداگری‌های ویرانگر اقتصاد و سازنده تورم است. دولت و مجلس در موضوع مالیات بر عایدی سرمایه، بر این نکته اهتمام داشته‌اند که اصل مالیات‌ستانی را روی اقشار پردرآمد و فراری از مالیات و همچنین فعالیت‌های غیرتولیدی و دلالی متمرکز کنند تا عدالت اجرا شود. و اتفاقاً معاملات عادی از این مالیات معاف هستند، اما نشریات زنجیره‌ای چنین وانمود می‌کنند که معاملات عادی مردم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه خواهد شد!

دیگر خبرها

  • بهادری‌جهرمی: در حوزه تسهیلات تکلیفی نگاه دولت روشن است
  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • سخنگوی دولت : در دوره‌ای مشق اقتصادی ما دست چهره‌های سیاسی بود / نگاه دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه آن عزیزان سیاسی نیست
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی تخصصی است نه سیاسی
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی صرفا تخصصی است نه سیاسی
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • فرار به جلوی متهمان مفاسد اقتصادی و دو برابر شدن تحریم‌ها
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال